Αρχική / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / Body Care Tips  / Λείο Δέρμα! Σωστή Απολέπιση

Λείο Δέρμα! Σωστή Απολέπιση

Λείο δέρμα; Κάνε σωστή απολέπιση (ξέρεις πώς;)

Αν θέλεις να έχεις λείο και λαμπερό δέρμα μην ξεχνάς την απολέπιση.

Γιατί είναι απαραίτητη διαδικασία. "Η ανακύκλωση των κυττάρων είναι μια φυσική διαδικασία. Το δερματικό κύτταρο σχηματίζεται στη βάση της επιδερμίδας, ανεβαίνει μέσα από το στρώμα, πεθαίνει και αποβάλλεται" εξηγεί ο κορυφαίος δερματολόγος Dr. Murad. Όπως η επιβράδυνση όλων των διαδικασιών του σώματος ξεκινά περίπου στην ηλικία των 20 ετών, έτσι συμβαίνει και με την ανακύκλωση των κυττάρων. Η απολέπιση αντισταθμίζει την επιβράδυνση της φύσης, απομακρύνοντας το νεκρό κύτταρο και αντικαθιστώντας το με ένα νέο, υγιές κύτταρο. "Πιστεύω πως είναι απαραίτητη η χρήση ενός body scrub η ανακύκλωση των κυττάρων να γίνεται με έναν πιο νεανικό, γρήγορο ρυθμό και να βελτιώνεται η εμφάνιση του δέρματος"

Τα scrubs (απολεπιστικά προϊόντα) δίνουν στην επιδερμίδα σου την αίσθηση απαλότητας και καλή όψη. Τονώνουν τη μικρο κυκλοφορία και προετοιμάζουν την επίμαχη περιοχή να δεχθεί και να αφομοιώσει καλύτερα το προϊόν φροντίδας, είτε αυτό είναι απλή κρέμα ενυδάτωσης, είτε ορός κατά της κυτταρίτιδας, είτε self tan.

TIPS ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Να κάνεις την απολέπιση κατά τη διάρκεια του ντους και ενώ το δέρμα είναι ακόμη νωπό.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, άπλωσε το scrub στο δέρμα σου με ειδικό γάντι. Ωστόσο, μπορείς να το «δουλέψεις» και με το χέρι εκτελώντας κυκλικές πάντα κινήσεις, ειδικά στις πιο ευαίσθητες επιφάνειες της επιδερμίδας όπως το ντεκολτέ. Θυμήσου απλώς να πετυχαίνεις με τις κινήσεις σου ένα είδος μασάζ για κάποια δευτερόλεπτα.

Μην ξεχάσεις επίσης την περιοχή του λαιμού και της πλάτης, ενώ στο τέλος πέρασε και λίγο τα χέρια σου από την πάνω μεριά της παλάμης.

Μετά τη διαδικασία ξέπλυνε όλες τις περιοχές με άφθονο νερό. Και συνέχισε με την ενυδατική lotion σου.

Η απολέπιση καλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες.